Industri nyheder

4 store fordele ved slidsløse BLDC-motorer i forhold til slidsede BLDC-motorer

2024-03-27

I løbet af det seneste årti har børsteløse DC-motorer (BLDC) i stigende grad erstattet børste-DC-motorer, især i applikationer, hvor høj hastighed (Over 12.000 rpm) og lang levetid er påkrævet.

Børsteløse DC-motorer har dog ikke alle fordelene: Børste-DC-motorer tilbyder enkel styring og ingen tandhjul, mens den komplekse struktur af børsteløse DC-motorer betyder højere omkostninger - konventionelle børsteløse DC-motorer er slidsede designs med spoler pakket ind i slidser rundt om statoren .

Som et resultat blev der udviklet en børsteløs DC-motor med et slidsløst design, som har fire store fordele i forhold til konventionelle børsteløse DC-motorer med slids.


Mindre størrelse: Statortænderne i børsteløse DC-motorer med slids forhindrer motorens samlede størrelse i at blive minimeret, mens det slidsløse design har diagonale eller aksiale viklinger fastgjort på den cylindriske statorkerne, hvilket gør det lettere at reducere størrelsen.

Lavere omkostninger: Det slotløse design reducerer kompleksiteten, og statorkernen er lettere at fremstille, hvilket giver omkostningsfordele.

Høj effekttæthed: Den slotløse BLDC-motor har høj effekttæthed, fordi den slidsløse rotor har et to-polet permanentmagnetdesign, og kernetabet er relativt lille under højhastighedsdrift.

Bedre overbelastningsevne: Det tandløse design har ingen magnetisk mætning og giver derfor bedre overbelastningsevne.


Selvom slotløse BLDC-motorer har mange fordele, er de ikke altid det optimale valg i praktiske applikationer. For eksempel bringer lav induktans udfordringer til bevægelseskontrol, hvilket kræver kontrolenheder med højere koblingsfrekvenser eller seriekompensationsinduktorer for at afhjælpe lavinduktansproblemet.

Faktisk er forskellige børsteløse DC-motorteknologier egnede til forskellige applikationer. Slidsede børsteløse DC-motorer er velegnede til anvendelser såsom elektriske køretøjer eller husholdningsapparater, hvor der kræves et højere polantal, og den endelige størrelse ikke er et problem. De foretrækkes også i barske miljøer, fordi de slidsede designspoler er nemmere at beskytte og holdes mekanisk på plads af statortænderne. Og til applikationer, der kræver høj hastighed og lille størrelse, såsom i medicinsk udstyr eller bærbare industriværktøjer, er slotløse BLDC-motorer et bedre valg og kan give den bedste løsning.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept